Keramiek is nog steeds het meest voorkomende materiaal in de badkamer en toilet, sowieso zijn alle toiletten er van gemaakt. Keramiek is hard, kras vast en veelal glanzend door een glazuurlaag. Deze laag maakt het kras vast en hard, echter door een punt belasting kan deze toch scheuren. Heel oud (antiek) keramiek vertoont wel eens craquelé, allerlei kleine barstjes in de glazuurlaag.

Heeft u iets laten vallen in uw wastafel of toilet maar nog niet toe aan een nieuwe? In dat geval kunnen wij in 90% van de gevallen het keramiek repareren. Vooral oudere wastafels en toiletten kunnen niet meer in dezelfde serie vervangen worden, en daardoor wordt uw badkamer er niet mooier op wanneer een onderdeel voor een modernere variant ingeruild wordt.

Keramiek reparatie

Het is een onbekend procedé, en in veel gevallen gooit men het sanitair weg terwijl dit niet meteen nodig is. Wij kunnen diverse onderdelen ter plaatse repareren, of nemen de betreffende onderdelen mee. Is deze reparatie net zo sterk als het origineel? Daarop kunnen wij volmondig ja zeggen, het gerepareerd zal net zo sterk als het origineel zijn. Zie deze foto’s van bijvoorbeeld een oude wastafel poot die gevallen is, en daarna toch weer terug geplaatst.