Het meest voorkomende bad in badkamers is een stalen bad met een geëmailleerde laag erover. Emaille is de beschermlaag van gesmolten glas aangebracht op voorwerpen van metaal of aardewerk om deze te beschermen, te isoleren of om deze te versieren. Emaille bij aardewerk wordt meestal glazuur genoemd. heeft verschillende bruikbare eigenschappen: emaille is zeer glad (hygiënisch), het is erg hard, onbrandbaar en duurzaam, het is zeer goed bestand tegen inwerking van chemische stoffen en tegen verkleuring door UV-straling (hoge kleurvastheid). Metaal wordt door de emaille laag tegen corrosie beschermd.

Het bad voelt kouder aan door het metaal maar door verwarming van water blijft het weer langer warm. Krassen komen niet vaak voor bij deze baden echter het laten vallen van iets in het bad wil nog wel eens een barst in het emaille veroorzaken. Dit is met de goede middelen uitstekend te repareren.

Informatie

Whirlpools of Jacuzzis zijn lastiger te repareren door de jets, soms moeten deze afgesloten worden maar meestal werken wij er omheen. Ook hier kunnen net als in een bad, scheuren in voor komen. Reparatie van een whirlpool vergt wat meer aandacht omdat in een dergelijk bad meer trillingen voor komen en derhalve kans op hernieuwd scheuren aanwezig is.

Wij repareren reeds 15 jaar diverse materialen van baden en kunnen aan de hand van foto’s vaak al snel zien of uw bad nog gerepareerd kan worden. Badreparatie is veel voorkomend omdat een ongelukje in de badkamer snel is gebeurt. Gelukkig kunnen veel baden gerepareerd worden zonder het uitbreken van uw bad. Een badreparatie is veel goedkoper dan vervangen van het bad of een bad wissel systeem.