De meest voorkomende kunststof baden zijn van acryl en dat is een synthetische vezel, die wordt verkregen uit polymerisatie van Acrylonitril volgens Wikipedia. Het heeft een goed warmte isolerend vermogen en een glad uiterlijk. Acryl is een taaie kunststof soort en men maakt er baden mee door uit een grote plaat van 3 tot 6 mm dikte een bad in een mal te trekken. Daarna wordt de achterzijde bewerkt en versterkt met glasvezel en hout om het bad zijn stijfheid te geven.

Acryl is een wat zachte soort en krast daardoor ook makkelijk. Het voordeel daaraan is echter dat het ook makkelijk te repareren is. Bel met ons en/of stuur een foto om de mogelijkheden te bespreken.

Informatie

Whirlpools of Jacuzzis zijn lastiger te repareren door de jets, soms moeten deze afgesloten worden maar meestal werken wij er omheen. Ook hier kunnen net als in een bad, scheuren in voor komen. Reparatie van een whirlpool vergt wat meer aandacht omdat in een dergelijk bad meer trillingen voor komen en derhalve kans op hernieuwd scheuren aanwezig is.

Wij repareren reeds 15 jaar diverse materialen van baden en kunnen aan de hand van foto’s vaak al snel zien of uw bad nog gerepareerd kan worden. Badreparatie is veel voorkomend omdat een ongelukje in de badkamer snel is gebeurt. Gelukkig kunnen veel baden gerepareerd worden zonder het uitbreken van uw bad. Een badreparatie is veel goedkoper dan vervangen van het bad of een bad wissel systeem.