Quaryl is een kunststof gemaakt door Villeroy & Boch en is een gegoten kunststof. Het bad wordt in een mal gemaakt welke uit twee helften bestaat en daarin wordt het vloeibare kunststof gegoten. Het heeft een zeer glad oppervlak en het bad is veel stijver dan een acryl variant. Je ziet vaak het verschil door de lagere randen en scherpere hoeken. Krassen komen minder gauw voor in Quaryl echter kan het wel gebeuren. In dat geval nooit zelf met middelen gaan poetsen maar meteen met ons bellen, polijsten maakt het bad dof. Scheuren kunnen ontstaan door er iets zwaars in te laten vallen, ook in dat geval is er nog wat aan te doen.

Informatie

Whirlpools of Jacuzzis zijn lastiger te repareren door de jets, soms moeten deze afgesloten worden maar meestal werken wij er omheen. Ook hier kunnen net als in een bad, scheuren in voor komen. Reparatie van een whirlpool vergt wat meer aandacht omdat in een dergelijk bad meer trillingen voor komen en derhalve kans op hernieuwd scheuren aanwezig is.

Wij repareren reeds 15 jaar diverse materialen van baden en kunnen aan de hand van foto’s vaak al snel zien of uw bad nog gerepareerd kan worden. Badreparatie is veel voorkomend omdat een ongelukje in de badkamer snel is gebeurt. Gelukkig kunnen veel baden gerepareerd worden zonder het uitbreken van uw bad. Een badreparatie is veel goedkoper dan vervangen van het bad of een bad wissel systeem.